Hoe doe je het onmogelijke?
01 augustus 2023 

Hoe doe je het onmogelijke?

Hoe overwin je je gedachten, dat iets niet mogelijk is voor jou?

Het is donderdag ochtend 17 mei 1996 en we staan voor de deur van het ING-bank in Apeldoorn. Vlak voordat we naar binnen gaan vraagt mijn accountant: “Froos denk je dat we deze keer wel succes zullen hebben?” 

 Wat ging hieraan vooraf. 

Ik had al bij 3 banken de deksel op mijn neus gekregen door de afwijzing van mijn financieringsaanvraag. Voor mijn plannen had ik het bedrag nodig van zes en eenhalf miljoen gulden en mijn eigen inbreng was, buiten een bedrag waar mijn adviseurs net mee betaald konden worden, nul komma nul èn ik kon ook geen zekerheden inbrengen.

 Als je financieringsaanvraag wordt afgewezen dan is: 

  1. óf je plan niet goed 
  2. óf men schat in dat jijzelf niet capabel bent om je plannen uit te voeren.

Het eerst kon het niet zijn. Ik wist waar ik het over had en alles was doorgerekend door KPMG. Omdat nog nooit iemand van Froos Vullings had gehoord koos ik voor KPMG, een groot landelijk kantoor met een uitstekende naam en faam omdat dit meer vertrouwen wekt bij een bank dan lokale adviseur uit het dorp. 

Daarnaast had ik ook een professionele prospectus laten opmaken. Hierin kon ik mijn kennis, kunde, referenties en prestaties laten zien om vertrouwen te creëren bij de bankmedewerkers. 

Alles moest gedegen, doordacht, professioneel en van het hoogste niveau overkomen. Dus het lag niet aan de technische kant van de aanvraag.

Dan blijft de menselijke kant over. 

De eerste afwijzing kon ik niet begrijpen, hoe kon het nu dat de bank mijn fantastische verhaal niet kon geloven. Mijn accountant wees mij erop dat banken vele financieringsaanvragen ontvangen en slechts enkele goedkeuren. Na de tweede afwijzing viel ik ten prooi aan twijfel. Daardoor had ik de totaal verkeerde mindset tijdens de derde aanvraag, die dan ook jammerlijk mislukte. Maar nu, bij de ING, de vierde en laatste mogelijkheid, was het erop of eronder. 

 De ING moest en zou mijn aanvraag goedkeuren. Mentaal bereide ik me helemaal voor op de goede uitkomst. In mijn gedachten tekende ik de contracten al bij de ING, ik ben al DGA van mijn bedrijf, ik zit al aan tafel met klanten enz enz. In mijn gedachten was ik al daar waar ik wilde zijn. 

Tijdens de presentatie was ik zo overtuigend van mijn zaak dat ik mentaal de ING-medewerkers zowat over de tafel heen trok in mijn verhaal. Niets en niemand zou mij kunnen stoppen om mijn doel te behalen!

 Uiteindelijk heeft de ING haar goedkeuring verleend en zo de overname van mijn eerste bedrijf gefinancierd. 

Nu terug naar jou. Wil je wat bereiken in je leven?

Dàn bestaat de onmogelijke opgave niet voor jou. 

Dat is de enige mindset, die je gaat helpen om het onmogelijke, mogelijk te maken!

Dus of je nu een andere baan wilt, promotie maken of totaal iets anders gaan doen met je leven en iedereen zegt dat het niet kan. 

 “Fuck them” en “Do it”.

Ga jezelf ontwikkelen. 

Als je de mindset van De Winnaar wilt ontwikkelen dan moet je aan de bak.

Ga boeken lezen over succesvolle mensen en laat je inspireren door hun succes en leer van hen, hoe zij het gedaan hebben. Zoek en vindt een rolmodel, iemand die je bewondert en die doet wat jij wilt gaan doen. Kopieer hem, zoek hem of haar op, kom in contact met datgene wat jij ook wilt.

Lees boeken over mindset zoals Denk Groot en wordt Rijk van Napoleon Hill, de 7 eigenschappen die jou succesvol maken van Steven Covey,. Ik wist bijvoorbeeld niets van boekhouden en economie dus deed ik o.a. een cursus voor het middenstandsdiploma. Ga cursussen volgen die je verder helpen op je spirituele pad. Kijk naar jezelf en analyseer je sterke en zwakke punten. Neem een coach (bij voorkeur Froos Vullings 😊) in de arm die je versnelt in je persoonlijke ontwikkeling. 

 Droom iedere dag over datgene wat je wilt bereiken. Maar laat het niet alleen bij dromen. Zonder actie geen resultaat. Als je blijft dromen en wachten op je kans dan blijf je een dromer. Kansen moet je creëren door te doen. 

Je denkwijze bepaalt je succes. 

Zorg dus voor alleen maar gedachten die aansluiten bij je einddoel en laat geen andere gedachten toe. Het gaat er dus om; wie is de baas in je hoofd? Ben jij dat of is dat het stemmetje dat de hele dag met je praat en je overal van af houdt. Dan heb je te maken met een interne saboteur die jou klein houdt.

 Sluit je aan op de onuitputtelijke bron, het universum, God of welke naam jij ook maar hieraan wilt geven. Dit doe je o.a. door rust in je hoofd te creëren. Door je af te stemmen op een hogere frequentie. Veel mensen doen dit door het tonen van dankbaarheid, meditatie of yoga.

 Wat moet je doen? 

Uit je luie stoel komen, een plan maken, dit van alle kanten goed bekijken en dat plan gelijk gaan uitvoeren. Of je er nu klaar voor bent of niet. Het is nooit het ideale moment.

 

Just do it!